spacer

over Pauline Hoogland

Pauline Hoogland heeft vanaf 1994 als fysiotherapeute gewerkt in o.a. Australië, Duitsland en Nederland. Het besef dat er meer oorzaken voor klachten zijn dan de fysiotherapeutische benadering toelaat hebben haar doen besluiten de vijfjarige internationale opleiding voor osteopathie, College Sutherland, te volgen. De holistische benadering van de mens als een funktionerend geheel, waar meerdere systemen onderling van invloed zijn op elkaar sprak haar niet alleen erg aan, maar beantwoorden ook enkele essentiele vraagstukken over gezondheid en ziekte.
Pauline heeft zich na de opleiding verder gespecialiseerd in de richting van gynaecologie en paediatrie binnen de osteopathie. Zij voltooide de cursus osteopathie binnen het biodynamischmodel in Berlijn onderwezen door René Briend D.O. en Piet Dijs D.O. en de cursus Homunculus Osteopathicus Embryologicae volgens Prof. Emeritus E. Blechschmidt M.D. te Maaseik. Pauline blijft zich verder ontwikkelen binnen haar vakgebied en volgt hiervoor onder andere cursussen van dr. Paolo Tozzi, vooraanstaand onderzoeker op het gebied van fascia en verbindende weefsels.

De gezondheid van lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Pauline heeft daarom ook de cursussen Orgaanpsyche van R. Muts gevolgd. Omdat de osteopathie het zelfgenezend vermogen van de mens via de fysieke weg benaderd (het lichaam) , heeft Pauline zich ook laten scholen als kindercoach bij de Academie voor Psychotherapie te Amsterdam. Hier heeft zij tools geleerd om het zelfgenezend vermogen van de psyche aan te spreken. In haar behandelingen als osteopaat maakt Pauline in het gesprek met de kinderen gebruik van deze tools.

Ieder kind heeft het recht om gezond met zelfvertrouwen en zelfrespect in het leven te staan. Kinderen kennen zichzelf het beste, met andere woorden: Zij zijn de Deskundige over henzelf! Vragen, klachten en problemen over henzelf los je op door het kind als eigenaar van zijn of haar eigen probleem aan te spreken en als deskundige op het verwezenlijken van de eigen wensen. Zo wordt het zelfgenezend vermogen van de geest aangesproken en help je kinderen om (weer) zelfstandig verder te gaan met hun leven. Je leert een kind te helpen bij het inzetten van de eigen interne en externe hulpbronnen bij het oplossen van nare ervaringen.

Daarnaast is Pauline gastspreker op reguliere congressen voor (consultatiebureau-)artsen en kindergastroentrologen en bezoekt/spreekt zij op de congressen in binnen en buitenland. o.a. van de patientvereniging Nee-eten. Een patientvereniging voor kinderen met sondevoeding. Pauline heeft hiervoor vanuit haar docentschap neurologie en cranium aan de opleiding voor osteopathie een verdieping gemaakt in de zuig- en slikproblematiek bij pasgeborenen en jonge kinderen. Pauline heeft haar studie osteopathie afgerond met het schrijven van een thesis over de praedispositionerende faktoren voor CRPS. Hiervoor onderhoudt zij kontakt met de patiëntvereniging en geeft voordrachten bij informatieavonden voor CRPS patiënten.

Zelf doceert Pauline aan de opleiding voor osteopathie College Sutherland de vakken neurologie en anatomie van de schedel. Van februari 2002 tot april 2006 is Pauline werkzaam geweest als zelfstandig osteopaat in het IMC te Amsterdam.
Pauline heeft haar praktijk in de Lootsstraat in Amsterdam en heeft daar een multidisciplinair samenwerkingsverband met Michel Marges, fysiotherapeut/acupuncturist en Trinette van Geel, mesologe.

Pauline Hoogland is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie en opgenomen in het Nederlands Register voor Osteopathie.

home osteopathie Vrouw kind & baby Indicatie werkwijze

 

Pauline Hoogland
Lootsstraat 1-3
1053 NT Amsterdam
Tel: 06-53131751
info@paulinehoogland.nl
Telefonisch spreekuur: ma en do 8.30 - 9.00
06-53131751

behandeling volgens afspraak behalve op vrijdagOver Pauline HooglandLinks